De ideale biertjes voor de maand februari

De Top bieren die de moeite waard zijn voor de maand februari. Het zijn de laatste loodsjes voordat het voorjaar weer van start gaat, daarom tijd voor nog wat huiselijkheid en warmte. Hoe je deze maand ook beleefd, ze worden zeker een stuk mooier met de komende twaalf biertjes.

Een heerlijke Amerikaanse IPA

american india pale aleWe beginnen met een Amerikaanse IPA. Deze werkt je onder andere door de smerige cake van jou oma heen, maar doet bovendien zeker wonderen als je een vuur opsteekt en lekker met enkele bekenden verhalen gaat vertellen over het afgelopen jaar . Hoe je gesteldheid ook mag zijn, het wordt zeker beter met deze IPA. Het wordt tijd, om te kijken naar de wat zwaardere biertjes. En om te starten niet zozeer met bier, maar eigenlijk eerder met een heerlijke Gerstewijn. Je kent ze vast en zeker, de speciaalbiertjes met een zeer hoog alcohol percentage, ook wel Barley Wine genoemd. Zeer moutig, en stevig qua body; eentje waarje rustig de tijd voor moet nemen.Old Ale

We blijven nog even bij de oude biertjes: de Old Ale is de volgende die we behandelen op deze lijst. Veel van deze biertjes worden tijdens de wintermaanden gebotteld en gebrouwen. Mede daarom is dit biertjes lekker aan te raden om tijdens deze maand te drinken. Enjoy!!

English strong ALE

Mocht je de ambitie hebben om de "grote" Shakespeare na te streven kun jij dat invullen door zijn favoriete bier te drinken, namelijk; the English strong ALE. Onze Shakespeare heeft dit biertje meerdere keren genoemd in zijn verhalen. Zelfs heeft hij aangegeven Alle faam we willen ruilen voor een enkele pul van deze Ale. Behoorlijke statement dus.

Een lekker zuurtje

Tijdens deze maand mag ook de keuze gemaakt worden voor iets heel anders, en om die reden bij deze ook een zuur speciaalbiertje. De bieren worden geproduceert met een zeer bijzondere bactierie. Apart; maar zeker aan te raden! Geen tijd om hier bij stil te lijven staan, zo is de volgende kandidaat de Oatmeal stout. Dit speciaalbiertjes zijn zacht qua dronk en ook erg lekker. Hoewel de maand februari de kortste maand van het jaar is, is het ergens ook de maand van de verandering. Zo gaan we van de koude maanden, langzaam naar het voojaar en is dit biertje daarmee nog een die makkelijk kan

Cream ALE

In bijna alle landen wordt er tegenwoordig bier gebrouwen. Gelukkig maar want dit zorgt voor veel meer lekkere biertjes die we kunnen nuttigen. En dat is gelukkig geen straf. Voor het volgenden biertje gaan we naar Canada. In Canada maken ze een lekkere Cream Ale die lekker licht van smaak zijn en zeer verfrissend zijn. En laten we wel wezen, tijdens kerst kunnen we allemaal wel een lekker zacht biertje gebruiken. Ook oorlog is van invloed op speciaalbier. Laat me eens raden deze zag u niet aankomen. Toch klopt dit feit. Toen het Porter speciaalbiertje voor de aller eerste keer werd gemaakt, werd het als stevig bestempeld. Vandaag de dag is dit niet meer van toepassing op het speciaalbiertje. Wat is hier de oorzaak van? Door de oorlogen van Napoleon ging de belasting op zwaar bier omhoog. Hierdoor moest de maker van Porter het percentage heel erg omlaag brengen. Dit is een verhaal wat je door moet vertellen aan vrienden.

Brown Ale

Nu zijn we aanbeland bij een biertje wat niet de donder en ook niet de lichtste is, het zo gehete Brown Ale. Door haar koffie en karamelsmaak heeft dit type bier veel fans over de gehele wereld. Dit bier is fantastisch tijdens de kerstdagen. Ook voor na de kerstdagen is er genoeg reden om dit speciaalbiertje te te nuttigen.

Tot slot, lekker spicy

In de maand februari kom je nog makkelijk weg met het excuus dat je moet opwarmen door lekker naar de whisky te grijpen, maar je zo zou je ook dat excuus kunnen inzetten voor een kruidig biertje. De spicy speciaalbiertjes werden oorspronkelijk gebrouwen om de houdbaarheid te verbeteren. Gelukkig voor ons zit er bij alle kruidige biertjes een pittige afdronk die ervoor zorgt dat je je direct warm voelt. Het laatste biertje wat we in dit artikel behandelen is het winter bier. Net als de spiced biertjes zullen deze biertjes je een zeer warm gevoel geven wanneer je ze drinkt. Deze speciaalbiertjes worden door heel veel brouwerijen gebrouwen en zijn allemaal uniek in hun smaak. Daarom moet je deze speciaalbiertjes zeker aan uw koelkast toe te voegen en er lekker van te genieten.

Ik hoop dat de bovenstaande informatie over deze bierjtes iets heeft opgeleerd. Echter is het natuurlijk altijd een kwestie van proberen. Mocht je meer willen weten, rest je enkel de actie om het te proberen.

Proost!!!